На Миколаївщині до суду подано черговий позов щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища – тепер до Новобузької міськради (ФОТО)


13:5419.04.2023

Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області до Миколаївського окружного адміністративного суду пред’явила позов в інтересах держави до Новобузької міської ради про визнання бездіяльністю протиправною та зобов’язати вжити заходів до ліквідації несанкціонованого звалища твердих побутових відходів, розташованого в межах м. Новий Буг.

Про це повідомили в Баштанській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Встановлено, що внаслідок неконтрольованого вивезення сміття в межах населеного пункту утворились стихійне сміттєзвалище твердих побутових відходів. Проте, міською радою при наявності повноважень не вживаються заходи до ліквідації несанкціонованого звалища.

Враховуючи те, що несанкціоновані гори сміття забруднюють довкілля та негативно впливають на людське здоров’я, адже вони, на відміну від полігонів, не є спеціально обладнаними, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Наразі судом відкрито провадження по справі.

Як повідомляло Інше ТВ, в жовтні 2022 року Вознесенська окружна прокуратура Миколаївської області до Миколаївського окружного адміністративного суду пред’явила позов в інтересах держави до Южноукраїнської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язати вжити заходів до ліквідації несанкціонованого звалища твердих побутових відходів, розташованого в межах смт Костянтинівка Южноукраїнської територіальної громади.

Минулого тижня Миколаївська окружна прокуратура до Миколаївського окружного адміністративного суду пред’явила позов в інтересах держави до Костянтинівської сільської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вжити заходів до ліквідації несанкціонованого звалища твердих побутових відходів, розташованого поблизу с. Костянтинівка Миколаївського району.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube