Чергову битву за збереження «Бузького Ґарду» виграно – Міндовкілля відмовило в наданні ОВД на завершення будівництва Ташлицької ГАЕС


09:0912.04.2023

У Єдиному реєстру з ОВД опубліковано інформацію про відмову Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у наданні висновку з оцінки впливу для проекту Завершення будівництва Ташлицької ГАЕС, який передбачав підвищенням нормального підпірного рівня (НПР) Олександрівського водосховища на р. Південний Буг до позначки +16,9 м.

Про це повідомили в Національному екологічному центрі України, передає Інше ТВ.

«Це означає, що боротьба триватиме, так як негативний висновок щодо можливості добудови Ташлицької ГАЕС, який був би найбільш логічним, на жаль, Міністерством не був виданий.

Проте чергова потужна громадська кампанія на захист «Бузького Ґарду» досягла необхідної мети – вкотре вдалося довести очевидне: збереження української спадщини, що визначає нашу ідентичність, зберігає нашу історію та природу, є безумовним пріоритетом.

Наголошуємо, Національний екологічний центр України разом із нашими партнерами по Штабу протидії затоплення «Бузького Ґарду» буде продовжувати захищати «Бузький Ґард» від будь-яких подальших зазіхань щодо його затоплення», – йдеться в повідомленні.

Чергову битву за збереження «Бузького Ґарду» виграно - Міндовкілля відмовило в наданні ОВД на завершення будівництва Ташлицької ГАЕС 1
Чергову битву за збереження «Бузького Ґарду» виграно - Міндовкілля відмовило в наданні ОВД на завершення будівництва Ташлицької ГАЕС 3

Національний екологічний центр України дякує усім небайдужим українцям, що долучились до боротьби за збереження «Бузького Ґарду», підтримали листи та звернення НЕЦУ щодо недопустимості реалізації проекту Ташлицької ГАЕС з підняттям рівня Олександрівського водосховища.

Особлива подяка Штабу опору затоплення Бузького Гарду, ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО” , БФ «Герой України» (Hero of Ukraine) та іншим організаціям, що об’єднують наших воїнів, які захищають країну не лише від російських окупантів, але й охороняють наші святині.

Як повідомляло Інше ТВ, Бузький Гард під загрозою через просування проєкту щодо завершення будівництва Ташлицької електростанції на Миколаївщині.

Також повідомлялось На Ташлицьку ГАЕС хочуть встановити підсанкційні російські турбіни – природоохоронці.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube