Розмінування Миколаївщини: працюють 20 піротехнічних розрахунків з різних областей (ФОТО, ВІДЕО)


11:3904.04.2023

Для приведення в безпечний стан усієї території Миколаївщини, зокрема у Миколаївському та Баштанському районах області, які найбільше постраждали від збройної агресії, зараз працює 20 піротехнічних розрахунків ДСНС України з різних областей.

Сапери розміновують об’єкти критичної інфраструктури, економіки та суб’єктів господарювання, працюють в житлових кварталах, обстежують сільськогосподарські угіддя.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Станом на 4 квітня вже вилучено та знищено шляхом контрольованого підриву 13 555 одиниць вибухонебезпечних предметів. Та за прогнозами фахівців, це лише невеличка частка від того, чим нашпигована наша земля через збройну агресію росії.

Враховуючи те, що після минулих війн ще й досі виявляються застарілі боєприпаси, а минуло вже багато років, можна тільки уявити, скільки часу знадобиться аби привести в безпечний стан території нашої держави після бойових дій сьогодення.

Рятувальники Миколаївщини вкотре звертаються до усіх громадян та нагадують, що питання мінної небезпеки десятиліттями не втратить своєї актуальності. Ризик натрапити на вибухонебезпечний предмет існує усюди. Тож самі пам’ятайте про правила безпечної поведінки та навчайте своїх дітей. А фахівці ДСНС продовжуватимуть виконувати свою роботу та докладатимуть максимум зусиль аби найшвидше повернути безпеку на українські землі.

Як повідомляло Інше ТВ, підрозділ аеророзвідки Аварійно-рятувальної служби розпочав виконання робіт з дослідження полів сільськогосподарського призначення Миколаївської області щодо виявлення вибухонебезпечних предметів (мін, снарядів, ракет тощо).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube