Працівників Снігурівської колонії будуть судити за перехід на бік окупантів


18:1031.03.2023

Працівники ДБР завершили спецрозслідування стосовно двох працівників Снігурівської виправної колонії у Миколаївській області, які після російського вторгнення почали працювати на окупантів. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Після початку російської агресії начальник дільниці та молодший інспектор Снігурівської виправної колонії добровільно перейшли на бік ворога. Вони перебралися до Херсону, де отримали посади у незаконно створеному окупантами «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». Колаборанти виконували злочинні накази окупантів на посадах заступника начальника відділу з режиму та нагляду та інспектора відділу комунально-побутового забезпечення Херсонського слідчого ізолятора.

За даними слідства, вони допомагали окупантам незаконно утримувати херсонців в СІЗО. Під час звільнення Херсонщини фігуранти повтікали разом з окупантами. Наразі вони обвинувачуються у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Нагадаємо також, що рятувальники Снігурівської ОТГ Миколаївщини отримали нагороди (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube