На Миколаївщині залишилось відновити газопостачання в 9 населених пунктах


13:2531.03.2023

Якщо внаслідок російського вторгнення і постійних обстрілів на Миколаївщині лишились без газопостачання 45,3 тис. абонентів в 56 населених пунктах, то на сьогодні залишилось відновити газопостачання 9 населених пунктів.

В тому числі – 8 в Миколаївському районі (села Луч, Мирне, Прибузьке, Степова Долина, Партизанське, Киселівка, Вавилове, Центральне) та с. Пришиб Баштанського району.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Відновлено газопостачання і продовжуються роботи з підключення споживачів в м. Снігурівка, смт Первомайське, с. Квітневе, с. Українка, с. Котляреве, с. Шевченкове, СВТ с. Лупарево Миколаївського району.

Зокрема в смт Первомайське спеціалістами АТ «Миколаївгаз» виконано заміну 1224 м газопроводів, підключено 415 абонентів з 1195, в тому числі 123 абонента в 22 багатоквартирних будинках та подальші пуски проводяться за результатами перевірки справності димових, вентиляційних каналів згідно відповідних заяв споживачів.

В с. Українка здійснено заміну 1188,7 м газопроводів, 3 од. запірної арматури та виконано підключення 232 абонентів з 425.

В с. Шевченкове проведена заміна 2338,3 м газопроводів, 7 од. запірної арматури, здійснено пуск ГРП та 2 ШРП, що вже дозволило приєднати до газопостачання 31 абонента з 913. Роботи продовжуються силами 5 бригад.

Очікується завершення розмінування територій в селах Луч, Мирне, Степова Долина, Партизанське, Киселівка, Вавилове, Центральне Миколаївського району та забезпечення доступу аварійно-відновлювальних бригад до обстеження та ремонтів.

Після виконання вищезазначених безпекових заходів спеціалісти АТ «Миколаївгаз» приступили до ремонтних робіт в с. Партизанське – пущено 2 ШРП, замінено 20,5 м газопроводів, запірна арматура. Роботи проводяться силами 2 бригад.

В найближчий час розпочнуться роботи з відновлення газопостачання в с. Пришиб Баштанського району, за результатами виконаних обстежень та замовлень необхідних матеріалів, надходження яких очікується на наступному тижні.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 31 березня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 16943 цивільних об’єкти, зокрема 1388 об’єктів газопостачання. Натепер без газопостачання всього 5086 споживачів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube