Через псевдобанкірів-шахраїв жителька Миколаївщини втратила 48 тис.грн.


07:3929.03.2023

До відділення поліції №3 Миколаївського райуправління надійшло повідомлення від 54-річної місцевої мешканки про те, що на її месенджер зателефонував невідомий та, представившись співробітником банку, повідомив, що її картку заблоковано і цю проблему можна швидко вирішити.

Жінка назвала співрозмовнику особисті дані банківської картки, і вже через декілька хвилин з її рахунку зникли понад 48 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі до восьми років.

Поліція вкотре наголошує, в жодному разі не надавати персональні дані співрозмовникам!

Не можна повідомляти ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг.

Не розголошуйте дані своїх персональних карток, навіть якщо вас про це просить працівник банку. Самостійно зателефонуйте у відділення або на «гарячу лінію» банку. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та одразу звертайтесь до поліції.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині викрили 17-річного шахрая, який заволодівав коштами під виглядом продажу військової амуніції (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube