Мер Миколаєва назвав питання про воду тупими і назвав строки її появи в кранах – «коли закінчиться війна» (ВІДЕО)


22:5227.03.2023

Питання про відновлення питного водопостачання Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич в своєму ефірі в соцмережах, який транслював і комунальний телеканал «МАРТ», назвав тупими.

Власне, з цього Олександр Сєнкевич почав ефір 27 березня.

Також він ще раз нагадав, що за технічну воду, яка подається містянам, треба платити по діючим тарифам, передає Інше ТВ.

– Тупими я називаю питання, відповідь на які очевидна, але їх деякі люди, не знаю, чи здатися більш розумними, чи звернути на себе увагу, задають питання, відповідь на які очевидна. Ну, наприклад. Всі ми знаємо, що сьогодні є в місті проблема з водою. Всі ми знаємо, що сьогодні у нас з крану тече вода не тієї якості, до якої ми звикли до війни. Але чомусь кожен, там, двадцятий мене питає, чому немає досі води, коли буде чиста вода? Коли закінчиться війна, друзі. Тому що відповідь очевидна, насправді. Тому що якщо б у нас була можливість така – включити (це ж питання вирішується на рівні міського голови, голови ОВА, Офісу Президента, міжнародних організацій, ООН цим питанням опікується), невже ви думаєте, що міський голова може перекрити кран і сказати: «Я воду не пущу»? І, якщо ви мене запитаєте, то я вам скажу щось нове? Більш того, я вам скажу ще, щоб ви не задавали це питання, щоб воно було вам зрозуміло, – якщо навіть з’явиться вода в крані нормальної якості, ніхто не буде цього анонсувати, – сказав Сєнкевич.

Він також дав відповідь на питання, чому миколаївці за технічну воду повинні платити по звичайному тарифу.

– Шановні, ви можете користуватись питною водою безкоштовно, – місто Миколаїв це робить, ви всі можете прийти і взяти питну воду безкоштовно в місцях видачі цієї води. Різні організації, які нам дають станції очистки, ми встановлюємо, оплачуємо з бюджету фільтри, очищення, насоси і т.д. Ви можете брати цю воду безкоштовно. Якщо вам не подобається та вода, яка іде з крану, ви можете нею не користуватись. Не використовуєте ю воду – не платіть за неї, використовуєте цю воду – треба платити. Ми запустили цю воду, щоб ви могли нею користуватись не для пиття і не для їжі, – додав Сєнкевич.

«Коли вода буде, ви про це дізнаєтесь і відчуєте. Цього анонсувати ніхто не буде», – резюмував мер.

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно МКП «Миколаївводоканал» також оприлюднив повідомлення, в якому дослівно сказано: «На даний час поки не можливо відновити централізоване водопостачання саме питної води з р. Дніпро».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube