Данія зацікавлена у розширенні участі у відбудові Миколаївської області (ФОТО)


08:3127.03.2023

Голова Агентства відновлення Мастафа Найєм зустрівся з Послом Данії в Україні Оле Егберг Міллульсеном та радником Посольства Василем Заліщуком. Предметом зустрічі стала перспектива більшої участі Данії у відбудові Миколаївщини, зокрема, інвестиції у проєкти відновлення.

Про це повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, передає Інше ТВ.

Данія вже має досвід у підтримці відновлення Миколаєва, відповідний меморандум Посольство Данії в Україні підписало з Миколаївською обласною радою. В рамках підтримки Міністерство закордонних справ Данії виділило 16 мільйонів євро на підготовку до зимового періоду у Миколаєві та Кременчуці, а саме, на ремонт обстріляних будівель, аварійний ремонт систем водопостачання та централізованого теплопостачання.

З моменту деокупації частини Миколаївської області Агентство відновлення налагоджує роботу транспортної інфраструктури. Вдалося забезпечити сполучення через зруйновані мости. Наразі з 6 мостів, що були зруйновані в результаті російського вторгнення, через 5 відновлено проїзд. Від наслідків ведення бойових дій розчистили майже 600 км державних автошляхів Миколаївщини.

«Для прифронтового регіону вкрай важливо забезпечити не тільки першочергові потреби громадян, а й розвиток економіки регіону. Агентство надасть данській стороні перелік першочергових проєктів відновлення, які стосуються об’єктів водопостачання, медичних закладів та освітньої інфраструктури. Як головний союзник міжнародних партнерів відбудови в Україні, Агентство забезпечить повний доступ іноземних колег до всіх етапів реалізації проєктів відбудови за допомогою цифрових інструментів. Ми відкриті до всебічного та багаторівневого контролю, адже зацікавлені у побудові партнерства на основі довіри і прозорості», – коментує Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Він нагадав, що команда Агентства впроваджує багатокрокову стратегію боротьби зі зловживаннями, складовою якої є робота антикорупційних офісів як в самому Агентстві, так і у всіх регіональних офісах. Вони відповідатимуть за внутрішній контроль за дотриманням антикорупційних практик.

Як повідомляло Інше ТВ, для відновлення критичної інфраструктури Миколаївщини Данія вже надала допомогу у вигляді матеріалів та обладнання на суму понад 5 мільйонів гривень.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube