На Миколаївщині ще одному ухилянту від мобілізації повідомлено про підозру


09:1923.03.2023

За процесуального керівництва Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Южноукраїнська за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це повідомили в Вознесенській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

За даними слідства, даний громадянин, перебуваючи на військовому обліку як військовозобов’язаний, після оголошення про проведення загальної мобілізації відповідно до Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, визнаний придатним до військової служби за станом здоров’я. Проте, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби під час мобілізації, будучи у встановленому законом порядку повідомленим про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, діючи всупереч вимогам ст. 65 Конституції України, ст. 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», в березні цього року двічі відмовився від отримання бойових повісток та умисно не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у визначений час, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині працівник Південноукраїнської АЕС, який ухилився від призову, отримав умовний термін



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube