На Миколаївщині працівник Південноукраїнської АЕС, який ухилився від призову, отримав умовний термін


10:4402.02.2023

Южноукраїнським відділом Вознесенської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 38-річного мешканця міста Южноукраїнська, працівника Південноукраїнської АЕС, за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це повідомили в Вознесенській окружній прокуратури Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Прокурором доведено у суді, що даний громадянин перебував на обліку в територіальному центры комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний. Після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України обвинувачений пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією, проте, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби під час мобілізації, будучи у встановленому законом порядку повідомленим про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, з метою ухилення від проходження військової служби під час мобілізації, без поважних на те причин, в жовтні 2022 року двічі умисно не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Під час судового розгляду обвинувачений беззаперечно визнав свою вину.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки, на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнив з встановленням іспитового строку на 2 роки.

Наразі вирок суду не вступив у законну силу.

Як повідомляло Інше ТВ, Два мешканці Южноукраїнська на Миколаївщині ухились від призову – їм повідомлено про підозру



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube