В Миколаєві зруйнований російськими обстрілами БК «Корабельний» відбудують заново


16:3516.03.2023

В Миколаєві зруйнований російськими обстрілами БК «Корабельний» відбудують заново.

Про це сьогодні, 16 березня, на брифінгу сказав начальник управління з питань культури і охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Юрій Любаров, передає Інше ТВ.

– Найбільше руйнувань зазнав міський палац культури «Корабельний» – він був зруйнований в липні минулого року. Майже не залишилось глядацької зали, фасадна будівля зазнала руйнувань. І, можливо, після закінчення війни він буде не тільки реконструйований , а повністю знесений і побудований новий палац культури. Про це йде зараз мова із закордонними донорами. На всіх перемовинах цей палац культури в нас є в перших пропозиціях. І навіть вже італійськими архітекторами було зроблено переддизайн того, що там може бути. Це може бути великий культурний комплекс, який буде складатися з декількох будівель, – сказав начальник управління з питань культури і охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Юрій Любаров.

Щодо інших пошкоджених російськими обстрілами будинків культури, за словами Любарова, пошкодження можна ліквідувати поточними та капітальними ремонтами.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві російськими обстрілами пошкоджена 91 будівля закладів освіти. Чи будуть їх відновлювати, і як?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube