В Миколаєві в травні-червні планують відкрити 17 дитсадків з відремонтованими захисними укриттями. А щодо шкіл?


18:0215.03.2023

Управління освіти Миколаївської міськради вже оголосило тендерні процедури, і на цьому тижні будуть заключні договори на ремонт підвальних приміщень в закладах освіти, які можуть слугувати захисними укриттями.

В якій кількості дитсадків і шкіл вони можуть бути облаштовані, коли діти зможуть почати відвідувати заклад освіти офлайн, в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповіла начальниця управління освіти Миколаївської міськради Ганна Личко, передає Інше ТВ.

«В липні було здійснено об’їзд комісією підвальних приміщень закладів освіти. Як захісні укриття з короткотривалим перебуванням було визначено лише 8 закладів освіти. На сьогоднішній день вже маємо розуміння, де можна зробити захисне укриття в тих підвальних приміщеннях, що є. До найпростіших захисних укриттів є дуже великі вимоги, і без дотримання цих вимог ніхто не зможе використовувати цей підвал. За попередніми розглядами передбачається, що у нас серед закладів дошкільної освіти 17 закладів будемо точно готувати на відкриття у травні-червні. Знов таки, вони будуть відкриватись лише в тому випадку, коли буде зроблено ремонт цього захисного укриття, і буде прийнято комісією. Також передбачається відремонтувати ще в декількох . Таким чином, ми плануємо вийти на 27 закладів дошкільної освіти з захисними укриттями. Але є такі заклади освіти, де нічого ремонтувати через відсутність таких підвальних приміщень. Є також ще категорія (закладів), яка має підвальне приміщення, але немає другого виходу.

Якщо взяти заклади загальної середньої освіти, то нами проведена інвентаризація підвальних приміщень. Можливість виконати ремонтні роботи є у 38 школах, в решті – треба будувати.

Якщо взяти заклади позашкільної освіти (у нас їх 7 на території міста), то в 2 можна відремонтувати, а все решта – ми говоримо про те, що нам треба на території закладів освіти побудувати 59 захисних укриттів», – сказала Ганна Личко.

За її словами, управління освіти вже оголосило тендерні процедури, і на цьому тижні будуть заключні договори на ремонт укриттів. В одній зі шкіл ремонтні роботи на захисному укритті вже на фінальному етапі, і, як каже начальниця управління освіти, на цей ремонт в середньому уходить 3 місяці.

Також Ганна Личко підкреслила, що у відкритому доступі переліку закладів освіти з захисними укриттями не буде, але буде вибудована система, за якою батьки дітей, які захочуть, щоб їхня дитина навчалась офлайн, будуть отримувати цю інформацію.    

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві російськими обстрілами пошкоджена 91 будівля закладів освіти. Чи будуть їх відновлювати, і як?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube