Новий скандал з Миколаївською ритуальною службою: доступ на цвинтар – тільки за перепусткою та попередньою реєстрацією (ДОКУМЕНТ)


07:3312.03.2023

Новий керівник КП «Миколаївська ритуальна служба» Сергій Веселега (який був призначений після арешту попереднього керівника Олександра Сагайдака, який виявився російським агентом) ввів пропускний режим доступу на цвинтар.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив ексзаступник директора КП з розвитку Ігор Білий з посиланням на скарги містян та підприємців, передає Інше ТВ.

На підтвердження своєї інформації І.Білий виклав «Порядок встановлення намогильних споруд» та шаблон заяви, яку треба написати людині, яка бажає встановити пам’ятник на могилі.

Тепер, згідно «Порядку встановлення намогильних споруд», громадянин, який хоче встановити пам’ятник на могилі близької людини, повинен подати до КП «Миколаївська ритуальна служба» перелік документів: окрім заяви та паспорта громадянина України, треба надати оригінал свідоцтва про смерть похованого, документи на придбання намогильної споруди та елементів благоустрою, його ціни та дати придбання, реквізити виконавця пам’ятника і свідоцтво про поховання. Після надання цих документів громадянин отримає перепустку на цвинтар для проведення робіт. Хоча це ще не все: громадянин повинен пройти інструктаж про правила встановлення намогильної споруди і інструктаж з охорони праці.

«У всьому цивілізованому світі цвинтарі цілодобово доступні для всіх, а Миколаїв буде першим містом у світі, де першими пустили в систему солону воду, а тепер і де доступ на цвинтарі за перепустками та попередньою реєстрацією?», – цікавиться Ігор Білий.

Як повідомляло Інше ТВ, 21 жовтня 2022 року в Миколаєві на засіданні затримали директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака – він очолював російську агентурну мережу (ФОТО, ВИДЕО).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube