В Миколаєві на засіданні затримали директора одного з комунальних підприємств – він очолював російську агентурну мережу (ФОТО, ВИДЕО)


14:0721.10.2022

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та затримано директора одного з комунальних підприємств міста Миколаєва за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, одним з завдань зловмисника було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Для цього він намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих, одного з інших керівників комунального підприємства та двох мешканців обласного центру, серед-яких – старший оперуповноважений районного управління поліції.

Всі вони є активними прихильниками прокремлівських поглядів і неодноразово підтверджували це у особистих розмовах та дописах в соцмережах.

Чиновника затримано у порядку ст.208 КПК України в результаті масштабної спецоперації контррозвідкою Служби безпеки України в області у Миколаївській міській раді, де він перебував на нараді у мера міста.

В Миколаєві на засіданні затримали директора одного з комунальних підприємств – він очолював російську агентурну мережу (ФОТО, ВИДЕО) 1
В Миколаєві на засіданні затримали директора одного з комунальних підприємств – він очолював російську агентурну мережу (ФОТО, ВИДЕО) 9

Як додали в УСБУ в Миколаївській області, зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба».

“Встановлено, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників. Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Іншим його завданням було «інформувати» агресора про роботу об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді… Служба безпеки встановила особу представника спецслужб рф, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсону”, – повідомляють в УСБУ в Миколаївській області.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів, правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема приховане листування керівника ворожої агентури зі своїм «куратором».

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників агентурної групи країни-агресора.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині двоє посадовців об’єкту критичної інфраструктури виправдовували агресію росії – СБУ повідомила їм про підозру



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube