На «Миколаївводоканалі» кажуть, що нічого не можуть вдіяти з неприємним запахом води в кранах (ФОТО)


13:1610.03.2023

Вода, яка постачається в домівки миколаївців з минулого року, багато на фітопланктон, тому має неприємний запах.

Але з цим на «Миколаївводоканалі» нічого вдіяти не можуть.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці підприємства, передає Інше ТВ.

Друзі, ви ж помітили, що останнім часом вода в будинках має неприємний запах. Фахівцям нашого підприємства також це не подобається, але на жаль поки нічого з цим вдіяти не можемо.

Пояснюємо чому: з травня минулого року ми вимушено постачаємо воду з Бузького лиману. Неприємний запах створює велика кількість фітопланктону. Якщо допустима норма 100 тисяч клітин на один літр, то зараз в воді маємо 16 мільйонів клітин на один літр. Це величезна кількість і наші очисні споруди підприємства, які функціонують з 70-х років минулого століття, на жаль, зовсім не розраховані на такий об’єм органічних речовин.

До речі, згідно результатів лабораторних досліджень, останнім часом якість води в Бузькому лимані може змінюватися по кілька разів за добу, і не завжди на краще. Це залежить від пори року та напрямку вітру.

Що будемо робити? Щоденно наші працівники вчиняють все можливе, щоб неприємний запах якомога зменшити, але вплинути на природнє явище поки не в силах», – йдеться в повідомленні підприємства.

Як повідомляло Інше ТВ, Зі спорами, але в Миколаєві прийняли Програму компенсації з міськбюджету витрат мешканців на ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube