Депутати Миколаївської міськради розподілили 0,5 млрд.грн.: на квартири для військових і гроші на ПКД для ремонту водопроводу


12:1909.03.2023

На сьогоднішній сесії Миколаївської міськради депутатам запропонували внести зміни до рішення про затвердження бюджету Миколаєва на 2023 рік стосовно розподілення вільних залишків.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Директор департаменту фінансів ММР Віра Святелик повідомила, що пропонується розподілити 501 млн.грн. вільних залишків таким чином:

200 млн.грн. – на придбання квартир для військовослужбовців за затвердженою комплексною Програмою;

200 млн.грн. – надати субвенцію військовим частинам;

75 млн.грн. – внести в статут КП «Миколаївводоканал» на забезпечення життєдіяльності;

Майже 5 млн.грн. – погашення кредитної заборгованості, яка утворилась станом на 01.01.2023 р.;

21,5 млн.грн. – субвенція обласному бюджету на спів фінансування субвенції з державного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації для відновлення мережі водопостачання в м.Миколаєві.

Стосовно останнього пункту пояснення додатково надав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, бо вже були запитання від депутатів. За його словами, субвенція з державного бюджету на ці цілі буде направлена до обласного УКС. «Разом з цим ми будемо передавати частини тих мереж, які будуть ремонтуватися, і вони будуть ремонтувати, а потім повертати нам відремонтованими. Ми передаємо субвенцію, це умова участі в цьому проекті. Ми передаємо субвенцію на розробку проєктно-кошторисної документації і на коригування проектів, які були зроблені раніше, для того, щоб терміново їх відкорегувати і запустити на відновлення центральних водо мереж в місті Миколаєві за рахунок державної субвенції», – сказав мер.

Додав коментарів і начальник Миколаївської ОВА, депутат міськради Віталій Кім: «Для того, щоб ми могли реалізувати субвенцію, яку планує нам держава передати для відновлення водопроводу в місті Миколаїв, нам треба виступати замовником для пришвидшення терміну виконання. Нам треба проекти ці зробити дуже швидко, і це єдиний можливий варіант для того, щоб пришвидшити отримання субвенції. Після закінчення цих робіт всі (відремонтовані) мережі будуть передані на баланс міста Миколаєва для обслуговування і використання. Це абсолютно прозора модель взаємодії між державою і місцевим самоврядуванням».

«За» проголосували одноголосно 35 депутатів.

Як повідомляло Інше ТВ, приблизно 3 млрд.грн. необхідно на те, щоб замінити 240 км водопровідних труб в Миколаєві, – саме таку суму назвав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім в недавньому інтерв’ю.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube