У Миколаєві розробили програму компенсації з міськбюджету витрат мешканців на ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання


18:5908.03.2023

У Миколаєві розробили програму з відшкодування витрат на відновлення внутрішньобудинкових мереж водопостачання співвласникам багатоквартирних будинків м. Миколаєва на 2023-2024 роки.

Проєкт рішення погодив виконком міської ради. Наступний крок за депутатським корпусом.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

Як працюватиме програма, розповів заступник начальника управління житлового господарства департаменту ЖКГ Володимир Ніколайчук під час засідання “бюджетної” комісії міськради.

За його словами, співвласникам багатоквартирних будинків пропонують отримати часткову компенсацію вартості поточних ремонтів мереж водопостачання. Йдеться лише про мережі, розташовані в підвалах багатоповерхівок.

Брати участь у програмі відшкодування зможуть ОСББ та управляючі компанії. Кошти повертатимуть за ремонтні роботи, виконані в період дії програми: 2023-2024 роки.

Часткова компенсація складатиме 50% від загальної вартості виконаних робіт та витрачених матеріалів, однак, не більше 150 тисяч гривень.

При департаменті житлово-комунального господарства створять комісію, до якої увійдуть профільні фахівці та представники громадськості. Комісія прийматиме рішення про виплату компенсації, виходячи з наданих документів.

Найбільш гостро проблема із заміною мереж водопостачання стоїть для 1500 будинків у Миколаєві. Такі цифри оприлюднено в програмі. При цьому відзначається, що 80% багатоквартирного житлового фонду міста потребують ремонту водопровідних мереж через їх значну зношеність.

Як повідомляло Інше ТВ, приблизно 3 млрд.грн. необхідно на те, щоб замінити 240 км водопровідних труб в Миколаєві, – саме таку суму назвав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім в недавньому інтерв’ю.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube