Переселенка з Миколаївщині в Рівному почала шити одяг для тварин – частину з заробленого віддає на потреби ЗСУ (ВІДЕО)


09:1906.03.2023

Анна Морозова з Миколаївщини із 15-ти років шила одяг для людей, а переїхавши до Рівного, вирішила перекваліфікуватися та почала робити одяг для тварин. Частину вторгованих грошей передає на потреби ЗСУ.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільне Рівне».

Анна Морозова за фахом — конструкторка-швачка. У березні 2022 року через ракетні обстріли у рідній Миколаївщині вона разом з двома дітьми та домашніми улюбленцями змушені були залишити свій дім та перебратися до Рівного: “Чоловік з 2014 року військовий. Уночі подзвонив — швидко зібрати речі. Але в ту ж ніч вже почалися обстріли”.

Якийсь час жінка займалася волонтерством, втім, роботу знайти не могла.

“Не всі хочуть брати тимчасових, бо вони в будь-який час можуть поїхати, бо ми ж такі, ми мобільні”, — каже Анна Морозова.

Вона почала шити з 15-річного віку, втім, переважно — для людей. А восени донька Анни Ірина запропонувала робити одяг для тварин.

“Я хотіла, щоб мама відволіклася від всієї цієї ситуації. Бо вона була в депресії, я бачила, як їй складно. В один момент ми виїхали й все життя залишилося там. А коли вона почала шити, я побачила, наскільки сильно їй сподобалося. В неї в очах прямо вогник”, — розповідає донька Ірина Морозова.

Спершу Анна пошила верхній одяг для власної собаки, потому знайшла клієнтів: “Треба було щось натягати на цю собаку, щоб її не мити постійно. І так почалося: ми гуляємо на вулиці, люди звертають увагу. В нашому районі ми одні ходили одягнуті і це, звісно, в очі впадало. Почали питати, де купували, кажу: сама шию. І ось так воно почалося”.

Жінка каже: замовлення надходять як з України, так і з-за кордону: “Йоркширський тер’єр, такси, останнє дуже цікаве замовлення, в мене була військова собака — маламут, саме ЗСУ”.

“Між людьми і собаками є різниця: на людей вчать шити, конструювати, на собак — не вчать. Собаки всі абсолютно різні, тобто ти не можеш взяти універсальну викрійку і по ній штампувати. Не вийде, тому що всі породи дуже різні. В когось дуже тоненький тулуб, в когось — навпаки. Особливо це стосується маленьких порід — йорки, в них дуже малесенькі лапки”, — каже швачка.

Зі слів Анни, частину із зароблених грошей вона передає для потреб Збройних сил:

“Такі речі, як бензин, тепловізор придбати, — фонди за таке не беруться, в них більш-менш масштабно. А так — ти маєш можливість дуже швидко, по 100 гривень, по 50 гривень збирається хлопцям”.

Родина Морозових винаймає квартиру у Рівному, втім, планують повернутися до Миколаївщини.

“Нам є куди повертатися: стіни цілі, зараз просто тяжкувато з опаленням, поки там такий період і поки там налагоджується інфраструктура. Плануємо, дуже плануємо на весну повертатися, але ми й на зиму планували. Там вже буде видно, як вийде”.

Як повідомляло Інше ТВ, Переселенка з Миколаєва в Кропивницькому виготовляє прикраси зі срібла, а частину від продажу перераховує на допомогу ЗСУ (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube