В Миколаєві навчать вишивати саме миколаївську вишиванку – з Таврійським розписом


16:2505.03.2023

Центр навчання і осві

ти дорослих разом із партнерами ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»» (керівник: Кривцова Валентина) розпочинає набір на авторську навчальну програму «Миколаївська вишиванка з Таврійським розписом».

Про це повідомили в Центрі навчання і освіти дорослих, передає Інше ТВ.

Тренери-викладачі – а це голова ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»», заслужений працівник культури України Валентина Кривцова, заслужена майстриня народної творчості України, майстриня ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»» Валентина Димова і старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, майстриня ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса»» Наталя Степанюк (Мазур) – дадуть учасникам програми багато теоретичних знань про канони в українській вишивці, символіку і кольори у Таврійському розписі тощо, а також навчать різним прийомам вишивки, рушниковим швам, різним варіантам вишивки хрестиком, художньою гладдю і т.д.

Програма стартує вже в наступну суботу, 11 березня, з особливого заходу, про який відібрані учасники дізнаються особисто. Саме навчання (щосуботи з 10:00 до 15:00) почнеться 18 березня. Навчання фінансується ГО «Центр навчання і освіти дорослих «Південь»» у співпраці з DVVInternationalUkraine, але (по бажанню) ви можете зробити благодійний внесок на розвиток статутних основ та волонтерську діяльність ГО (офіційний рахунок).

Бажаючі взяти участь у програмі мають зареєструватися (посилання на онлайн-реєстрацію: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdzB4vTPve…/viewform…). Організатори особливо шукають в групу осіб, які:

– вже вміють вишивати (це не програма з навчання вишивці, це програма – зі складних технік та їх поєднання);

– замотивовані стати частиною команди і проєкту безпосередньо;

– бажають у подальшому увійти до списку майстринь, які вишиватимуть на замовлення;

– мріють створити власний бренд, відкрити бізнес.

Як повідомляло Інше ТВ, в жовтні минулого року у Центральній міській бібліотеці ім. М.Кропивницького експонувались рушники і вишиванки заслуженої майстрині народної творчості України Валентини Димової.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube