Відновлення пошкодженої російськими обстрілами інфраструктури на Миколаївщині: скільки коштів надійшло з держбюджету, скільки було виділено з обласного


19:3701.03.2023

На першочергові аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ, з обласного бюджету біло спрямовано 26,6 мільйона гривень.

Закуплено на 8,6 мільйона гривень будівельних матеріалів, необхідних для проведення невідкладних відновлювальних робіт на об’єктах Баштанського та Миколаївського районів.

Про це в інтерв’ю ZN.ua розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

Також він додав, що за рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету (через Укрзалізницю) надійшли будівельні матеріали на першочергові аварійно-відновлювальні роботи на суму 220,5 мільйона гривень.

За словами В.Кіма, в Миколаївській області до зими було сформовано резерв будівельних матеріалів за рахунок допомоги Червоного Хреста, іноземних партнерів, місцевих бюджетів. І це вдалося зробити.

«Саме завдяки таким резервам в Очаків, коли там було пошкоджено багато дахів та вікон, допомогу спрямували вже наступного дня, ми не робили закупів і не чекали. Люди, в яких є така фінансова можливість, самі ремонтують. І зараз, якщо ви проїдете Миколаївською областю в напрямку Херсона, ви побачите, що покрівля перекрита плівкою. Немає шиферу. Фізично завод не встигає робити. Намагаємося профнастилом крити. Це роботи, які дозволяють жити далі й не допустити подальшого руйнування майна», – сказав Кім.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 1 березня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 16297 цивільних об’єктів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube