Для бібліотек Миколаївщини зібрали понад 2 тисячі книжок українською та англійською мовами (ФОТО)


21:3101.03.2023

Наприкінці січня PEN Ukraine спільно з Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою оголосили всеукраїнський збір книжок українською та англійською мовами для бібліотек на Миколаївщині, які були зруйновані чи пошкоджені через обстріли окупантів.

Таких бібліотек у регіоні 68: 7 – зруйновані повністю, 8 – частково пошкоджені, 53 – мають незначні пошкодження.

Про результати цієї акції сьогодні, 1 березня, повідомила виконавча директорка PEN Ukraine Тетяна Терен, передає Інше ТВ.

«Сьогодні ми вже можемо прозвітувати, що в рамках акції ми разом з вами зібрали понад 2000 книжок для миколаївських бібліотек.

Наша величезна вдячність українцям, які надсилали до Миколаєва свої книжкові подарунки, а також видавництвам, які підтримали і цей наш збір і передали добірки книжок для Миколаївщини. Це, зокрема, видавництва Дух і Літера, Видавництво 21, Видавництво Старого Лева, ArtBooks, Видавництво “Ранок”, Вавилонська Бібліотека, Vivat, Видавець Олександр Савчук, Видавництво ArtHuss, Книголав, Видавництво Pabulum, Видавництво “Комора”, Дуліби.

Окремо хочемо подякувати колегам і колежанкам з «Мистецького Арсеналу», які передали на Миколаївщину 100 кілограмів книжок (!), зокрема видання переможців конкурсу “Найкращий книжковий дизайн”», – написала Тетяна Терен.

Як повідомляло Інше ТВ, Російські окупанти вилучають українські книги на тимчасово окупованих територіях та спалюють їх у котельнях – ЦНС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube