Мешканець Миколаєва, який в лютому цього року надсилав представникам рф координати місць зберігання боєприпасів, взятий під стражу


14:3128.02.2023

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком обрано запобіжний захід 24-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада).

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний приєднався до одного з Telegram-каналів, який використовується для збору даних про переміщення та місця дислокації підрозділів ЗС України, з метою подальшої передачі інформації представникам спецслужб РФ.

В подальшому він надіслав адміністратору каналу координати місць, де, за його даними, зберігались крупнокаліберні боєприпаси іноземного виробництва.

Згодом, виконуючи завдання адміністратора Telegram-каналу, він намагався отримати фотозображення приміщень, де могли зберігатись снаряди, проте довести задум до кінця не зміг, оскільки його було затримано.

Події мали місце у лютому 2023 року.

Підозрюваний у судовому засіданні частково визнав свою провину, зокрема той факт, що він надсилав координати, проте заперечив намір співпраці з адміністратором каналу, додав, що не буде переховуватись та готовий співпрацювати зі слідством. Просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 4, 5 ч.1 ст.177 КПК України, запобігти яким шляхом обрання запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, неможливо.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляло Інше ТВ, 72-річному коригувальнику ворожого вогню по енергооб’єктах в Миколаєві суд продовжив строки арешту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube