ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” держава і населення сумарно заборгували біля 520 млн.грн.


15:5124.02.2023

Наразі ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”  заборгували значну суму. Зокрема, населення має сплатити підприємству біля 280 млн.грн. 

Про це в програмі “Діалог” на ТРК “МАРТ” розповів директор ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” Микола Логвінов, інформують в Миколаївській міській раді.

«Фінансова ситуація достатньо складна. Перед початком опалювального сезону перед нами був борг 190 мільйонів гривень за всі попередні роки. Наразі борг складає 280 мільйонів гривень. Тобто він збільшився на 90 мільйонів гривень, – зазначив Микола Логвінов. – На сьогодні нам не вистачає коштів».

Разом з тим, держава за різницю в тарифах повинна виплатити підприємству 240 млн. 

Така непроста ситуація з фінансами напряму впливає на здатність підприємства розраховуватись за спожитий газ і за транспортування газу. Та у підсумку готувати інфраструктуру до опалювального сезону

«Якщо ми не будемо дотримуватись графіку платежів,  НАК “Нафтогаз” за законодавством має право списувати кошти з наших банківських рахунків. Тобто усі кошти, що надходитимуть підприємству, будуть списані в рахунок боргів перед НАК “Нафтогаз”, і у нас не буде коштів на зарплати, податки і ремонти. Через це нам дуже складно буде готуватись до опалювального сезону», – сказав директор підприємства.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 17 лютого борг миколаївців з опалення ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» складав 315 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube