«Не треба боятися наступу росіян – для нас це добре» – генерал Марченко


14:2323.02.2023

Генерал Дмитро Марченко, який на початку вторгнення займався обороною Миколаєва, а зараз є організатором взаємодії між Миколаївською ОВА, партизанським рухом, силами спротиву та військовими формуваннями, вважає, що наступ росіян буде.

Але для нас це буде добре.

Таку точку зору він висловив у інтерв’ю виданню «НикВести», передає Інше ТВ.

– Це моя особиста думка – я сподіваюсь, що він (великий наступ – прим.ред.) буде. І не треба цього лякатись. Є правила війни. Нам для того, щоб їх підірвати з місць, де вони зайняли оборону, треба мати в три рази більше особового складу, техніки. У нас нема цих ресурсів. Тому, коли вони йдуть в наступ, а ми організуємо контрнаступ, ми порівнюємо наші сили, і нам легше так з ними воювати. Пам’ятаєте початок війни? Коли вони колонами йшли, ми їх успішно утилізіровали, забирали в них техніку, брали полонених. І згадайте, як вони потім «зарились». Наступу не треба боятись, треба просто добре підготуватись до цього наступу, настроїтись, – сказав Дмитро Марченко.

Генерал Марченко вважає, що наступ буде не лише на Сході, – окупанти ще зроблять, щоб «розбавити» наші сили. «Вони будуть перти зі всіх сторін. Скоріш за все, буде так, як вони планували це робити на початку війни. Але у них теж закінчуються ресурси – як людські, так і технічні. І їм це буде тяжко зробити», – додав генерал.

Дмитро Марченко зауважив, що росія завжди намагалась виграти всі свої війни масовістю. Але зараз це не спрацює, та  раптовості вже не буде.

«Ефект раптовості вони прогавили з початку війни. У них тоді був шанс захопити нашу країну, але вони його упустили, можна так сказати. Зараз всі готові, зараз всі сили і засоби розподілені, зараз навчені люди, зараз нам дуже допомагають військовою технікою, яка в рази краща, ніж їхня. Зараз у нас є вмотивовані люди, які прийшли захищати свою державу, а не ті, кого загнали туди льотками в окопи. Тому у нас дуже багато переваг. Але так, у нас є трохи різниця в кількості. Але я думаю, ми цю кількість урівняємо», – сказав Дмитро Марченко.

Як повідомляло Інше ТВ, Генерал Марченко: «Найближчим часом ви побачите результат нашої роботи на Кінбурнській косі»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube