В Миколаєві одноголосно схвалили міську Програму розвитку і функціонування української мови


12:0523.02.2023

Проєкт рішення «Про затвердження міської програми розвитку і функціонування української мови в м.Миколаєві на 2023-2025 рр.» виносився на розгляд депутатів міськради на 18-й сесії сьогодні, 23 лютого, вперше.

І за нього проголосували всі 34 депутати, які брали участь у пленарному засіданні.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Як поінформував начальник управління з питань культури і охорони культурної спадщини ММР Юрій Любаров, вчора, 22 лютого, на профільній депутатській комісії були внесені деякі правки.

«Ця програма приймається вперше в місті Миколаєві. Там немає нічого такого, щоб ми не робити усі ці роки. Але тепер відокремлено в окрему програму та буде приділятися додатково увага цим питанням, як дуже важливим питанням сьогодення, – сказав Юрій Любаров. – Це буде і сприяння розвитку і функціонування української мови на базі бібліотек, це буде організація додаткових заходів, розробка україномовних продуктів, постановка аматорськими театрами україномовних спектаклів, розміщення на веб-ресурсах додаткових матеріалів про культурну спадщину. А також всі департаменти та управління доєднаються до забезпечення виконання вимог нормативно-правових актів щодо функціонування державної мови у всіх наших галузях. Також відокремлено проведення книжкових фестивалів, ярмарків, популяризація творчості українських письменників, проведення в закладах культури просвітницьких заходів, спрямованих на популяризацію української мови».

Депутати схвалили програму одноголосно.

Як повідомляло Інше ТВ, за рішенням виконкому Миколаївської міськради, з 1 вересня 2022 року у Миколаєві заборонено використання російської мови в закладах загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube