ЗСУ тримають під вогневим контролем частину Кінбурнського півострова, – ОК “Південь”


12:1923.02.2023

Українські військові тримають постійний вогневий контроль, але не над всією Кінбурнською косою. Майже повністю під вогневим контролем Миколаївська область. Про це журналісту УНН повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

На запитання, яка ситуація на Кінбурнському півострові, Гуменюк відповіла: «Він є окупованою територією, частина не може бути зарахована за жодною стороною, оскільки там перебувати постійно не може ані ворог, ані наші підрозділи, тому умовно кажучи – це сіра зона. Там, де немає постійної присутності ворога, але вони час від часу туди наскакують, проводять обстріли, отримують на горіхи, залишають знищену техніку і свій особовий склад й виїжджають знову. Потім знову повертаються для того, щоб завдати ураження по протилежному берегу, але знову отримують результати нашої контрбатарейної боротьби і залишаються там».

Також вона повідомила, яка частина Кінбурнського півострова перебуває під вогневим контролем України. За її словами, півострів великий, а тому вогневий контроль наші військові тримають тільки над його частиною.

Окрім того, вона розповіла, яка загалом ситуація на півдні.

«Зафіксована збільшена кількість обстрілів, вони продовжують контрбатарейну боротьбу, оскільки більше не мають ніякої можливості просуватися, оскільки фронт, який пролягає через річку Дніпро, не дозволяє окупантам просуватися вперед на південному напрямку. На Запорізькому напрямку вони тримають оборону і проводять оборонні заходи», – розповіла Гуменюк.

Гуменюк зазначила, що були спроби висадки ворожих ДРГ, але їх знищують ще на стадії підготовки плавзасобів.

«Ми говоримо про це у кожному зведенні, ми повідомляємо, що вони готують ДРГ, але ми їх знищуємо ще на стадії підготовки плавзасобів. Вони не можуть почастішати (спроби висадки ДРГ – ред.), тому що в них немає плавзасобів. Ми знищуємо плавзасоби, а в них немає річкових плавзасобів. Вони можуть тільки розраховувати на відтиснення у цивільних човнів, невеличких катерів і переоблаштування їх під себе. Але і такі ми виявляємо та нищимо, тому їм немає на чому просуватися», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, рашисти викопали на Кінбурнській косі і вивезли не ту могильну плиту, про яку говорили. Що це було? (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube