В бюджеті Миколаєва за 2022 рік залишилось 1,7 млрд. невитрачених гривень – їх витратять в цьому


11:0123.02.2023

Депутати Миколаївської міськради сьогодні, 23 лютого, розглянули проект рішення Про затвердження звіту про виконання бюджету Миколаївської міської територіальної громади за 2022 рік та Пояснювальна записка.

І затвердили його 33-ма голосами «за» на сесії, передає Інше ТВ.

За словами директора Департаменту фінансів Віри Святелик, за минулий рік об’єм бюджету міста по видатках склав 4,3 млрд. грн., вільні залишки по бюджету склали 1,7 млрд.грн. Депутатів цікавило, чому така сума вільних залишків.

«З початком війни було незрозуміло, які кошти будуть надходити до бюджету, тому було призупинено будь-які виплати. Потім вийшла постанова №590, там було жорстко виписано, які видатки будуть «проходити». Окрім того, змінилися пріоритети. Тому було прийняте кошти, і кошти витрачались дуже виважено», – пояснила Віра Святелик.

«Ми скоротили видатки і за рахунок зарплат, – додав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. – Ми зрізали зарплати, видатки. У нас не було завдання витратити кошти, це був військовий рік, у нас було завдання зекономити. Тому частину цих коштів буде запропоновано розподілити на цей рік – наприклад, на програму купівлі квартир для військових, на відновлення, в тому числі в водопостачання».

Депутатів задовольнили ці відповіді.

Як повідомляло Інше ТВ, Бюджет Миколаєва має отримати майже 850 тис грн. від ТОВ, яке безоплатно користувалось ділянкою в самому серці міста



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube