Site icon inshe.tv

На Миколаївщині минулого року до суду скеровано 104 обвинувальних акти проти основ нацбезпеки та глорифікації дій окупантів

На Миколаївщині минулого року до суду скеровано 104 обвинувальних акти проти основ нацбезпеки та глорифікації дій окупантів 1

Минулого року в Миколаївській області зареєстровано 275 кримінальних правопорушень щодо основ національної безпеки.

До суду скеровано 104 обвинувальних актів проти основ нацбезпеки та глорифікації, з яких: 18 – за фактом колабораційної діяльності, 14 – за фактом несанкціонованого поширення інформації, 12 – за фактом державної зради тощо.

Про це 15 лютого на пресконференції розповів керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак, поінформували в пресслужбі відомства. 

Також за 2022 рік спостерігалась тенденція до зменшення кількості вчиненних крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань, ДТП з потерпілими. Натомість збільшилась кількість кримінальних правопорушень проти основ нацбезпеки, за фактами порушення законів та звичаїв війни, умисних вбивств,  нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

До суду скеровано 12 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених у складі організованих груп, 40 – про корупційні правопорушення, 32 – у бюджетній сфері, 43 – у сфері охорони навколишнього природнього середовища та 6 – у земельній сфері.  

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині за півроку 2022-го було зареєстровано на третину менше кримінальних правопорушень, ніж у 2021 році (ІНФОГРАФІКА)

Exit mobile version