На Миколаївщині минулого року до суду скеровано 104 обвинувальних акти проти основ нацбезпеки та глорифікації дій окупантів


19:0015.02.2023

Минулого року в Миколаївській області зареєстровано 275 кримінальних правопорушень щодо основ національної безпеки.

До суду скеровано 104 обвинувальних актів проти основ нацбезпеки та глорифікації, з яких: 18 – за фактом колабораційної діяльності, 14 – за фактом несанкціонованого поширення інформації, 12 – за фактом державної зради тощо.

Про це 15 лютого на пресконференції розповів керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак, поінформували в пресслужбі відомства. 

Також за 2022 рік спостерігалась тенденція до зменшення кількості вчиненних крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань, ДТП з потерпілими. Натомість збільшилась кількість кримінальних правопорушень проти основ нацбезпеки, за фактами порушення законів та звичаїв війни, умисних вбивств,  нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

До суду скеровано 12 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених у складі організованих груп, 40 – про корупційні правопорушення, 32 – у бюджетній сфері, 43 – у сфері охорони навколишнього природнього середовища та 6 – у земельній сфері.  

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині за півроку 2022-го було зареєстровано на третину менше кримінальних правопорушень, ніж у 2021 році (ІНФОГРАФІКА)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube