За співпрацю з окупантами ще двом мешканцям Снігурівки на Миколаєвщині повідомлено про підозру – поки заочно, бо вони втекли


11:1410.02.2023

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури двом мешканцям міста Снігурівка – 43-річному чоловіку та 59-річній жінці, заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації населеного пункту добровільно погодилися на співпрацю з окупантами щодо зайняття запропонованих їм адміністративних посад у псевдооргані окупаційної влади.

Так, чоловік очолив «Муниципальное унитарное предприятие «Снигиревский комунальщик», а жінка зайняла посаду головного бухгалтера цього підприємства.

Псевдодиректор здійснював прийом на роботу працівників, встановлював графік роботи, проводив наради, надавав вказівки підпорядкованим працівникам щодо надання допомоги представникам зс рф у створенні барикад та перешкод у вигляді траншей та окопів, здійснення ремонту військової техніки рф, а також здійснював розпорядження комунальним майном, яке знаходилось у володінні незаконно створеного підприємства.

Бухгалтерка у свою чергу здійснювала контроль за підготовкою документів нарахування виплат заробітної плати та видачі грошових коштів працівникам підприємства в грошовій валюті рф, формувала та передавала звітність роботи ввіреного їй відділу.

Наразі готуються необхідні процесуальні документи для оголошення підозрюваних у розшук та подальшого здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляло Інше ТВ, колаборанта із Снігурівки на Миколаївщині, який при окупантах добровільно очолив так зване «муниципальное унитарное предприятие «Снигиревское благоустройство», оголосять в розшук, а  «головному бухгалтеру» так званого «муниципального унитарного предприятия «Снигиревское благоустройство» оголошено про підозру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube