Росіяни шкідливі і для природи: внаслідок ракетного удару по підприємству в Миколаєві навколишньому середовищу завдано шкоди на понад 440 млн.грн. (ФОТО)


07:0404.02.2023

17 січня 2023 року Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено огляд території ТОВ «НІКОТЕКС», яке розташоване у місті Миколаєві за адресою вулиця 116-ї Дивізії, 8, і розрахований розмір шкоди, завданої навколишньому середовищу внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу, передає Інше ТВ.

У липні 2022 року в результаті ракетного обстрілу було зруйновано будівлю та споруди підприємства, що спричинило засмічення будівельними відходами та уламками ракети земельної ділянки, а також сталася пожежа виробничих потужностей підприємства на площі 2465 квадратних метрів. Основним видом діяльності підприємства було виробництво нетканих текстильних матеріалів і виробів із них, тому під час пожежі горіла хімічна сировина підприємства – 145 тонн поліефірного волокна та 313 тонн регенерату.

В результаті обстеження встановлено, що площа засміченої земельної ділянки – 22348 квадратних метрів, а загальний об’єм відходів, утворених за результатами ракетного удару перевищує 100 кубічних метрів.

За підрахунками фахівців інспекції розмір шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, складає 9,2 млн грн. Розмір шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів – 439,1 млн грн.

Інформація про заподіяну шкоду внесена до загального реєстру збитків, завданих довкіллю внаслідок військової агресії.

Як повідомляло Інше ТВ, Росіяни шкідливі і для природи: внаслідок ракетного удару по будівлі на Пограничній в Миколаєві довкіллю завдано шкоди на понад 288 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube