В Миколаївській області готується новий погодинний графік відключень електроенергії: замість 3 черг буде 6 черг з підчергами


15:3402.02.2023

Наразі узгоджується оновлений погодинний графік відключення для Миколаївської області.

Він відрізняється від попереднього кількістю черг.

Про нововведення, які будуть діяти після погодження, повідомили в АТ «Миколаївобленерго», передає Інше ТВ.

Так, згідно інструкцій від Міністерства енергетики України замість 3 черг у графіку погодинних відключень по Миколаївській області стане 6 черг. Кожна з них ділиться на складові (підчерги), що стануть найменшою одиницею при задіюванні оновленого графіку. Підчерги змінюватимуть одна одну рівномірно і послідовно, підкреслюють в «Миколаївобленерго».

Вже зараз енергетики пропонують знайти свої адреси в новому графіку.

«На прикладі: споживачі, які раніше входили до 1 черги погодинного графіку, тепер розподілені між 1 та 2 чергами. «Червоні» години для них лишаються тими ж, що були. Але знання своєї підчерги дасть можливість орієнтуватися в вірогідності відключень саме вашої адреси в певний проміжок часу», – підкреслюють на підприємстві.

Також в «Миколаївобленерго» зауважують, що оновлений графік покликаний забезпечити справедливий розподіл відключень, при цьому не змушуючи нікого сидіти без електропостачання «за компанію».

«Змоделюємо ситуацію: 6 година ранку. За новим погодинним графіком ближчі 2 години (06.00-08.00) – «червоні» для 1 черги (вона включає 1.1. та 1.2. підчерги) та 2 черги (2.1., 2.2. та 2.3.). Диспетчер вираховує, що для входження у виділені на цей момент ліміти достатньо відключити підчерги 1.1., 1.2. і У РАЗІ НЕОБХІДНОСТІ 2.1.

Відповідне повідомлення ми доводимо до вашого відома.

Це означає, що у споживачів 1.1. та 1.2 ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ БУДЕ ВІДСУТНЄ НАПЕВНО З 6 ДО 8 ГОДИНИ РАНКУ. Підчергу 2.1. відключать при додатковому дефіциті потужності.

Йдемо далі. Припустимо, була необхідність і підчергу 2.1. довелося відключати. НАСТУПНОГО РАЗУ, коли настануть «червоні» години 1 та 2 черги (ми всі вже знаємо, що це 12.00 – 14.00), ПЕРШИМИ У ЧЕРЗІ НА ВІДКЛЮЧЕННЯ будуть підчерги 2.2. та 2.3.! Якщо їх буде недостатньо, «заходимо на друге коло» – задіюємо 1.1. І так далі.

Дана циклічність буде зберігатися не протягом 1 доби, а на постійній основі – це забезпечить рівномірний розподіл знеструмлення між споживачами», – кажуть в «Миколаївобленерго».

Ось тут – посилання на проєкт оновленого графіку.

Наразі відключення здійснюються за старим документом. Коли «Миколаївобленерго» перейде на новий, обіцяє повідомити.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині без електропостачання ще 27 населених пунктів, без газопостачання – 11, – Кім



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube