росія відправила на Донеччину «СОБР» для придушення бунтів серед військових — Сили оборони Таврійського напрямку


15:3002.02.2023

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передає Укрінформ.

“На Донецькому напрямку стало відомо, що з російського боку під’їхав підрозділ “СОБР”. Це пов’язано не зі штурмовими діями, а з поганим психологічним станом військ. Цей підрозділ прибув, щоб придушувати бунти”, – сказав він.

Крім того, за словами речника, на цьому напрямку воює і 155-а бригада морської піхоти рф, яка перебуває у складі тихоокеанського флоту.

“Нещодавно в районі Вугледара морські піхотинці спробували штурмувати наші позиції, але зазнали невдачі. Після цього 10 чоловік з цього підрозділу здалися у полон”, – розповів Дмитрашківський.

Він нагадав, що представники 155-ї бригади морської піхоти навесні відзначилися жорстокістю і мародерством у Бучі та Ірпені. Після цього президент росії путін присвоїв бригаді звання “гвардійської”. Однак, як зауважив Дмитрашківський, після цього вказана бригада вже тричі відновлювалася.

“Ця бригада вдруге засвітилася на Донецькому напрямку, вона була фактично розбита. Люди, яких набрали, на сьогодні не зовсім компетентні, що таке морська піхота, її призначення, тому вирішили здатися. Напевно не все гаразд з керівництвом, забезпеченням і озброєнням”, – припустив речник.

Він також поінформував, що ситуація на Східному напрямку залишається складною: “Сьогодні за ніч ворог 95 разів обстріляв наші позиції на Донецькому напрямку. Відбулося 13 бойових зіткнень, усі вони були в районі Мар’їнки. Ворог відступив”.

Читайте: Росіяни шкідливі і для природи: внаслідок ракетних ударів тільки по одному державному підприємству в Миколаєві довкіллю завдано шкоди на 1,3 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube