В Миколаєві відкрилась виставка витинанок Любові Запісочної (ФОТО)


06:3502.02.2023

1 лютого відкрилась виставка «Магічні витинанки»з першого циклу мистецького проєкту «Славетні майстри Миколаївщини» члена НТО «Прибужжя» Любові Запісочної – майстриня декоративно-ужиткового мистецтва з витинанки та таврійського розпису.

Організатором виступив Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, передає Інше ТВ.

Як повідомляють організатори, до виставкової експозиції обласного проєкту «Славетні майстри Миколаївщини» Любов Запісочна підготувала більш ніж 100 робіт. Вдало підібрані майстринею роботи створили теплу атмосферу у «Етносвітлиці». Це фантастичні витинанки, що гармонійно поєднані з цікавими роботами, виконаними із використанням елементів таврійського розпису.  Витинанкові композиції Любові Запісочної складаються з рослинних орнаментів та зооморфних мотивів й виконані у теплих кольорах. Вони відображають теми «Космічного древа», «Різдвяних й Новорічних свят», «Свята Великодня», «Козацьких мотивів», літньо-осіннього циклу.

Композиції з елементами таврійського розпису майстриня виготовляє для прикраси листівок, інтер’єрного дизайну, одягу та посуду.

Хочеться зазначити, що таврійський розпис як елемент нематеріальної культурної спадщини відкрив та популяризує на Миколаївщині саме обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Гостям виставки Любов Запісочна запропонувала взяти участь у майстер-класі, під час якого кожен охочий мав змогу відчути витонченість витинанок та складність процесу їх виготовлення.

Як повідомляло Інше ТВ, «Карнавал» Ольги Дробишевої: в Миколаєві в Щедрий вечір відкрилась чергова виставка (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube