«Миколаївоблтеплоенерго» отримало від ЮНОПС та уряду Данії 13 мобільних модульних котелень


12:5001.02.2023

Завдяки міжнародній технічній допомозі Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) за фінансування уряду Данії ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» отримало 13 мобільних модульних котелень, що допоможуть пройти поточний опалювальний сезон в умовах війни та наступні опалювальні періоди, забезпечивши теплом соцсферу, зокрема медичні та освітні заклади.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», передає Інше ТВ.

«Миколаїв — одне з міст, яке з початку повномасштабного вторгнення рф фактично щоденно потерпало від обстрілів з різних видів озброєння. Для нас, як для підприємства критичної інфраструктури, що забезпечує теплом більшу частину миколаївців, дуже важливо, аби усі наші споживачі були з теплом. Проте у період війни ми маємо бути готовими до різних сценаріїв, тим паче, що наші об’єкти неодноразово потерпали від обстрілів та зазнавали пошкоджень. Допомога міжнародних партнерів надзвичайно цінна для нас — це підтримка, яку відчуває кожен житель міста», — зауважує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

13 мобільних модульних котелень потужністю 0,5 МВт кожна були закуплені ЮНОПС у ТОВ «Ніктеплосервіс» та ТОВ «Альмера» і передані Миколаївській міській раді для потреб громади. Їхнім обслуговуванням займатиметься ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”.

Зазначимо, що перевагою таких модульних котелень є їхня мобільність у використанні та робота на паливних пелетах. Котельні слугуватимуть додатковим джерелом генерації, що дозволить значно скоротити використання природного газу, а при настанні аварійних ситуацій вони стануть резервним джерелом теплопостачання, що дозволить безперебійно забезпечити опаленням заклади соцсфери міста, які найбільше цього потребуватимуть, та ряд житлових будинків.

“Наразі вже визначено локації, де розташовуватимуться модульні котельні. До речі, 3 з них ми будемо обслуговувати у Снігурівці, яка довгий час була в окупації, і після “гостин” росіян там не залишилося нічого, тож зараз устаткування такого типу дозволяє швидко та якісно вирішити питання із забезпеченням тепла. У Миколаєві ми маємо дещо іншу ситуацію: модульні котельні – це наш план “Б” та змога економити природний газ. Погодьтеся, нині це актуально. Ще раз висловлюємо подяку керівництву області, міста та нашим міжнародним партнерам за постійну увагу та участь у долі Миколаєва та його мешканців, особливо в цю непросту для усієї України зиму”, — резюмує Микола Логвінов.

Для довідки:

ЮНОПС — спеціалізована агенція ООН, що працює більш ніж у 65 країнах світу. Головною метою діяльності є впровадження проєктів, спрямованих на надання гуманітарної підтримки, створення кращих умов для людей, сприяння сталому розвитку, миру та безпеці. В Україні до війни ЮНОПС активно підтримувало програму реформ у таких сферах, як верховенство права, соціальний захист, економічне зростання, охорона навколишнього середовища. З початком війни пріоритетними питаннями стали розмінування та знешкодження вибухових пристроїв, реагування на надзвичайні ситуації, підтримка об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури. Придбання та передача мобільних котелень здійснені в межах проєкту за фінансування Уряду Данії із загальним бюджетом понад 18 млн дол. США, покликаного забезпечити мешканців області надійними комунальними послугами.

Як повідомляло Інше ТВ, 30 січня мер Миколаєва показав Президенту України і прем’єрці Данії пункт видачі питної води, який було обладнано завдяки допомозі уряду Данії (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube