На Миколаївщині Держгеокадастр передав 15 га землі лісового фонду в комунальну власність як землі сільгосппризначення – прокуратура хоче все повернути


18:4227.01.2023

Миколаївською окружною прокуратурою до господарського суду Миколаївської області подано позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області та Чорноморської сільської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 15 га вартістю майже 600  млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади, з порушенням порядку, без згоди держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ліси України».

Внаслідок цих незаконних дій цінні землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Як зазначають в прокуратурі, загальна лісистість Миколаївської області складає лише 4,17%. Отже питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для області, так і держави в цілому.

Наразі судом відкрито провадження у справі, розгляд її триває.

Як повідомляло Інше ТВ, І ще одна справа по прибережній смузі у Коблево: ділянку землі, яку незаконно передано ТОВ, суд зобов’язав повернути



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube