И ще одна справа по прибережній смузі у Коблево: ділянку землі, яку незаконно передано ТОВ, суд зобов’язав повернути


21:1013.01.2023

Господарський суд Одеської області погодився з доводами Миколаївської окружної прокуратури щодо незаконного набуття прав приватної власності на земельну ділянку узбережжя Чорного моря.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Зокрема, Березанським районним судом Миколаївської області у 2021 році задоволено позов прокурора та скасовано незаконне рішення Коблівської сільської ради, яким передано фізичній особі у приватну власність земельну ділянку площею 554 кв м вартістю понад 800 тис грн, розташовану у прибережній захисній смузі Чорного моря в с. Коблеве, для цілей будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Судом підтверджено незаконність набуття приватної власності на землі водного фонду.

Зазначене судове рішення набрало законної сили.

У той же час, встановлено, що фізичною особою передано зазначену земельну ділянку у власність товариства з обмеженою відповідальністю, засновниками якого є пов’язані особи.

З метою реального поновлення інтересів держави, прокурор звернувся до суду з позовом про зобов’язання товариства повернути земельну ділянку на користь територіальної громади.

Позов задоволено судом у повному обсязі.

Як повідомляло Інше ТВ, рішенням Господарського суду Одеської області повністю задоволено позов Миколаївської обласної прокуратури про витребування з незаконного володіння Коблівської сільської ради на користь держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації п’яти ділянок лісового фонду загальною площею майже 8 га вартістю 165 млн грн, розташованих на узбережжі Чорного моря в курортній зоні «Коблеве».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube