Щоб допомогти військовим та прийняти освітню субвенцію: в бюджет міста Миколаєва внесено зміни


15:3026.01.2023

На сьогоднішній сесії Миколаївської міськради було внесено зміни до бюджету міста Миколаєва на 2023 рік.

За проект рішення проголосували 29 депутатів.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Як пояснив на сесії голова бюджетної комісії Федір Панченко, необхідність прийняття рішення викликана терміновим проханням військових щодо надання їм матеріальної допомоги – «не грошима, а допомогою обладнанням, яке їм необхідне буквально сьогодні». Тому він запропонував зняти 2,5 млн.грн., які призначались для підрозділів виконкому, і направити їх на допомогу військовим.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підтримав пропозицію – з тим, щоб передати ці кошти управлінню з НС, яке придбає те, що необхідне військовим, і передасть їм. А потім ці кошти повернуться на статтю видатків при перерозподілі залишків за 2 місяці.

Загалом, як йдеться в проекті рішення, доходи загального фонду бюджету міста на 2023 рік збільшуються на 723 545 213 грн. у зв’язку зі збільшенням обсягів трансфертів з державного та обласного бюджетів. І більшість суми – 704 371 700 грн. – це освітня субвенція з держбюджету. Також з обласного бюджету надійшла субвенція на здійснення переданих видатків у сфері освіти у сумі 11 187 024 грн. Ще 7 986 489 грн. – це субвенція з обласного бюджету, яка направляється департаменту праці та соцзахисту населення Миколаївської міськради.

На таку ж суму –  723 545 213 грн. – збільшено й видатки міського бюджету на 2023 рік.

Додамо, що після розгляду цього питання у пленарному засіданні сесії було оголошено перерву – щоб в інший день (який, ще не визначено) зібратися онлайн і нарешті розглянути понад 100 земельних питань.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві депутати затвердили програму забезпечення житлом військовослужбовців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube