Миколаївщина отримала від Данії 11 тонн обладнання для водопостачання та опалення


12:1924.01.2023

Миколаївська область звернулася до Данії з проханням про допомогу у відновленні систем водопостачання, що допоможе забезпечити її мешканців чистою водою та захистом від зимових холодів.

Близько 11 тонн данського обладнання для водопостачання та опалення вже прибуло в Україну.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства клімату, енергетики та транспорту Данії, передає Інше ТВ.

Данське енергетичне агентство у тісній співпраці з Посольством Данії в Києві та галузевими асоціаціями DBDH, Danske Vandværker та DANVA координувало збір обладнання, яке допоможе відновити системи енергопостачання в Миколаївській області та місті Миколаєві. Місто, яке налічує трохи більше півмільйона мешканців, звернулося до Данії з проханням надати обладнання для ремонту пошкоджених систем централізованого тепло- та водопостачання. 11 тонн обладнання були надані данськими постачальниками Grundfos, Broen, Hydro-X та низкою водопостачальних компаній. За допомогою Данської служби з надзвичайних ситуацій обладнання було відправлено з Данії і зараз благополучно прибуло в Україну.

Вантаж складається з частин обладнання, зокрема насосів, клапанів та електродів. Обладнання, яке замінить пошкоджені компоненти системи централізованого тепло- та водопостачання Миколаєва, є важливим внеском у надзвичайну реконструкцію енергетичної інфраструктури регіону.

“Ми повинні бути разом з українським цивільним населенням, яке стало мішенню жорстоких атак путіна. Саме тому я вдячний, що данські компанії та комунальні служби за короткий час надали обладнання, яке насправді може допомогти врятувати життя в Україні”, – зауважив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Аагаард.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві делегація Данії та віцепрем’єр Кубраков обговорили повоєнне відновлення регіону (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube