В Миколаєві делегація Данії та віцепрем’єр Кубраков обговорили повоєнне відновлення регіону (ФОТО, ВІДЕО)


06:3514.01.2023

У п’ятницю, 13 січня, в Миколаєві з офіційним візитом побувала делегація Королівства Данії на чолі з міністром у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Деном Йоргенсеном, надзвичайним та повноважним послом Данії в Україні Оле Егбергом Міккельсеном для обговорення двосторонньої співпраці й повоєнної відбудови України та, зокрема, Миколаївської області.

У рамках візиту відбулась робоча зустріч делегації з віцепрем’єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем, головою Миколаївської облради Ганною Замазєєвою та представниками бізнесу Миколаївщини.

Під час зустрічі сторони обговорили першочергові завдання для відновлення економічного потенціалу та відбудови інфраструктури Миколаївської області.

Так, віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що відновлення Миколаївського регіону є дуже важливим, особливо після деокупації Херсону.

«Хотів би подякувати нашим друзям, партнерам за ту підтримку, яку вони зробили для регіону. Розумію, що необхідно, щоб запрацював порт. Ми над цим працюємо. І не тільки ми, а й партнери. Вважаю, що в цьому році зробимо найбільш критичні речі, потрібні для нормального життя людей», – сказав він.

Зі свого боку начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім також подякував данським партнерам за увагу до Миколаївщини. «Миколаївщина дійсно потребує допомоги для відновлення. Окрім того, важливо налагодити взаємодію й комунікацію бізнесових кіл Данії та нашого регіону, задля відновлення діяльності бізнесу та економіки. Зі свого боку ми забезпечимо прозорий механізм співпраці в усіх напрямках», – сказав Віталій Кім.

Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен запевнив, що новий уряд Данії продовжить непохитну підтримку України. «Разом з міжнародними партнерами Данія робить усе можливе для того, щоб відновити ваше місто. Як зараз, так і в майбутньому. Нині ми зосереджені на першочергових потребах. Своїм візитом я хочу підтвердити готовність й надалі зміцнювати наше партнерство», – наголосив він.

Під час зустрічі представники бізнесу Миколаївщини мали змогу обговорити з данськими партнерами можливі напрямки співпраці. Зокрема, перед ними виступили представники ТОВ СП «Нібулон» та агрохолдингу «Agrofusion».

Після робочої зустрічі делегація ознайомилася з роботою станцій очищення води, переданих Данською радою у справах біженців/DRC, й гуманітарного штабу, який організували представники «Червоного хреста» Данії та України. Наприкінці візиту Віталій Кім передав гостям український прапор, підписаний бійцями Сил Спеціальних Операцій ЗСУ, які звільняли Херсон від російських окупантів, та запевнив, що Миколаївщина готова до плідної співпраці.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube