На Миколаївщині з «Москвича-2141» зробили багі для військових медиків (ВІДЕО)


18:5820.01.2023

На Миколаївщині автослюсарі зібрали для військових медиків автомобіль типу багі. Важку автівку-донор Москвич-2141 переробили у високопрохідний транспортувальний автомобіль зі спеціальним майданчикам для поранених та системою кріплення великокаліберного кулемета.

Про це повідомляє “Суспільне Миколаїв”.

Над цією автівкою працювали кілька місяців. Днями її переженуть до місця виконання бойових задач. Коштувало таке переобладнання старої радянської автівки у високопрохідний військовий автомобіль понад 100 тисяч гривень.

“Зрізано все зайве, машина максимально легка. Все взагалі по-простому. Електроніки взагалі мінімум. 41-й Москвич, але ніхто не скаже, що це 41-й Москвич. Плюс в тому, що в нього є кузов. Ті свіжі багі, що роблять, в них кузова немає. А ми робимо з кузовом”, — розповів механік Олександр.

Цей автомобіль переобладнали згідно потреб військового, який і надав авто-донор. Пофарбували кількома кольорами. Щоб в тих умовах, де цю багі застосовуватимуть, вона була менш помітною.

“Військові сказали, що їм треба під кулемет закладна. Ну, зробили закладну під кулемет. Камуфляж також такий зимово-літній, всесезонний. Гума ось, нарізаються шипи, щоб було краще зчеплення”, — розповів Олександр.

Це вже 13-й автомобіль такого типу, зроблений в цій майстерні розповідає Ігор, який тут за старшого. Триває переобладнання автівки-донора в середньому два-три місяці. Залежить від наявності електроенергії в майстерні, фінансів та призначення автомобіля.

“Чому саме 41-й Москвич? У нього довга база, довгий кузов. Сюди класно входять ноші з пораненим разом з медиком. Підняли її, п’ятнадцята резина здорова. Дорожній просвіт як у Hummer’a, мабуть”, — розповів Ігор.

На “нулі” такі автомобілі користуються попитом, вони легкі, прості в обслуговуванні, на них можна встановити різні типи озброєння, малопомітні для дронів, говорить Ігор.

Тут переобладнують і легкові, і важкі автомобілі. Цей ВАЗ вже пофарбували, в кузові встановлять стопи та повороти, щоб військові могли безпечно курсувати міськими дорогами, ще кілька тижнів і цей багі заберуть бійці Збройних Сил України.

“Грошима допомагають небайдужі хлопці, дещо військові підкидають, дещо заробляємо на вантажівках, свої гроші витрачаємо. Зараз важко, раніше було трохи легше, але грошей не вистачає”, — розповів Ігор.

Загалом, зі слів Ігоря, переобладнання авто коштує декілька тисяч доларів. В залежності від стану донора та типу переобладнання.

Як повідомляло Інше ТВ, На Херсонщині загинув миколаївський поліцейський, ще 4 поранені (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube