На Миколаївщині за рік розшукали 267 дітей


17:3212.01.2023

Упродовж минулого року правоохоронці розшукали майже всіх зниклих дітей. Кожен випадок – це окрема історія. Одні діти просто губляться, інші – тікають з дому.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Загалом за рік правоохоронці зареєстрували понад 250 звернень про розшук безвісти зниклих 268 дітей, з яких 141 дитина малолітня та 127 – неповнолітні. Завдяки оперативному реагуванню, злагодженій роботі та залученню до пошукових заходів максимальної кількості особового складу поліції розшукали 267 дітей. 239 зниклих правоохоронці розшукали протягом доби. 28 діточок поліцейські знайшли упродовж більш тривалого часу.

На даний час у розшуку залишається одна дитина. Поліцейські встановили, що хлопчик перебуває за кордоном разом із своїм батьком. Вони залишили територію України самовільно. За цим фактом триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст. 115 КК України, як цього вимагає законодавство у подібних випадках.

Щоб попередити зникнення дітей, ювенальні поліцейські рекомендують відповідально ставитися до їх виховання. Цікавитись життям та інтересами дитини, контролювати місцезнаходження та бути обізнаними щодо кола її спілкування.

Надважливо проводити разом вільний час, знаходити спільні теми для спілкування або хобі, хвалити їх та підтримувати.

Профілактика дитячих втеч з дому дуже проста – це довіра, любов та взаєморозуміння.

Та якщо дитина все ж таки зникла, поліцейські радять батькам або особам, які їх замінюють, не панікувати і виконати простий алгоритм дій:

зателефонувати родичам, найближчим друзям та знайомим вашої дитини;

якщо не вдалося самотужки встановити місцеперебування дитини, негайно телефонувати на 102;

поліцейським надати актуальне фото дитини з чітким зображенням обличчя, опис, у чому була одягнена та речі, на яких можуть бути її відбитки, запах чи волосся;

надати поліції якомога більше інформації про звички дитини, її вподобання, якими соцмережами користується, чи були конфліктні ситуації вдома або з однолітками раніше, чи вже залишала домівку і де в цей час перебувала.

Своєчасно розпочаті пошукові заходи – запорука успішного результату та швидкого повернення дітей в родини.

Як повідомляло Інше ТВ, Поліцейські роти ТОР розшукали в Миколаєві зниклу дитину (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube