В Миколаєві судять прихильницю «руського миру», яка хотіла найшвидшої окупації міста, – прокурор просить для неї умовний термін


17:1312.01.2023

У Центральному районному суді м.Миколаєва під головуванням судді Сергія Медюка розглянуто по суті кримінальне провадження щодо 49-річної місцевої мешканки, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Про це повідомили у пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Відповідно до матеріалів справи, жінка в період з березня по травень 2022 року у листуванні за допомогою додатку «Telegram» висловлювала захоплення збройною агресією РФ та сподівалась на найшвидшу окупацію м.Миколаєва, пояснюючи співрозмовнику, що не бажає обласному центру долі зруйнованих міст.

Обвинувачена під час судового розгляду визнала свою провину в повному обсязі, пояснила, що «нікого не чекала і не хотіла нічого поганого», каялась у скоєному, просила її пробачити.

У ході судових дебатів, прокурор зазначав, що провина обвинуваченої доведена в повному обсязі, просив суд визнати її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.436-2 КК України та призначити їй покарання у виді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Обвинувачена погодилась з прокурором.

Наразі суд видалився у нарадчу кімнату для постановлення вироку.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині ще одна прихильниця «руського миру» відбулася умовним терміном – каже, що щиро кається



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube