У Миколаєві за державну зраду судитимуть коригувальника вогню ворога


14:0430.12.2022

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного мешканця м. Миколаєва за фактами державної зради, поєднаної з виправдуванням збройної агресії, та незаконного поводження зі зброєю (ч.2 ст. 111, ч. 2,3 ст. 436-2, ч.1 ст. 263 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що чоловік, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, з мотивів виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України, вирішив сприяти державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ.

Так, на початку травня поточного року зловмисник надіслав адміністратору спеціально створеного представниками спецслужб рф Телеграм-каналу, текстове повідомлення, в якому заявив про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду основам національної безпеки України, на що отримав згоду, а також почав отримувати завдання від них щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в м. Миколаєві та області.

Упродовж травня – липня зрадник надіслав щонайменше 9 повідомлень, у яких містились відомості про місця знаходження підрозділів та техніки ЗС України в м. Миколаєві, з можливістю їх ідентифікації на місцевості для її використання, зокрема під час нанесення ракетно-артилерійських ударів.

У березні та квітні поточного року вказаний громадянин поширив матеріали, в яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройна агресія рф проти України, а саме відеозвернення до жителів України від імені представників збройних сил рф та росгвардії, в яких автори  представляють свої дії «необходимой мерой при осуществлении специальной военной операции» на території України.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку листопада Служба безпеки затримала коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ у Миколаєві.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube