Служба безпеки затримала коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ у Миколаєві (ФОТО)


11:1108.11.2022

Служба безпеки викрила ще одного поплічника ворога під час контрдиверсійних заходів на південному напрямку. Він приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів і правоохоронних органів, задіяних в обороні Миколаєва.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ, передає Інше ТВ.

Зібрану інформацію він намагався передати агресору через анонімний Телеграм-канал, створений спецслужбами рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Насамперед окупанти «полювали» за точними координатами об’єктів СБУ, по яких планували здійснити прицільний ракетний удар.

Проте співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали російського коригувальника на спробі передачі інформації.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення намагався вийти на агресора для співпраці з ним у війні проти України.

Для цього активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди, у тому числі заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував їх військові злочини, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Таким чином, він потрапив у поле зору окупантів, які залучили його до збору розвідданих на користь російського угруповання, розташованого у захоплених районах півдня.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за:

ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою передачі такої інформації державі агресору)

ч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування, щоб встановити всі обставини правопорушень.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині ворог обстрілював 7 громад, відомо про одну поранену людину



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube