ТОВ СП «НІБУЛОН» підбило підсумки 2022 року: найбільші втрати – у аграріїв, але є й досягнення


16:3627.12.2022

Рік, що минає, став чи не найважчим для «НІБУЛОНівських» аграріїв. Але компанії вдалося досягти рекордних показників заготівлі.

Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці ТОВ СП «НІБУЛОН» за результатами виробничої  наради під головуванням генерального директора компанії «НІБУЛОН» Андрія Вадатурського, передає Інше ТВ.

Учасниками наради стали представники топменеджменту компанії, директори філій та керівники структурних підрозділів. Окрім того, офлайн учасником заходу став також член консультативної ради Герт Босшер, а ще двоє його колег, Жиль Меттеталь та Тон Хулс, долучились у режимі онлайн.

Головна мета наради – підбиття підсумків за усіма напрямами багатопрофільної діяльності підприємства в умовах надскладного року, що минає, та обговорення планів і перспектив.

Під час свого виступу Андрій Вадатурський наголосив, що з перших днів війни компанія докладала всіх можливих зусиль не лише для забезпечення своєї операційної діяльності, а й приділяла велику увагу забезпеченню соціального захисту працівників.

Чи не найважчим став рік для «НІБУЛОНівських» аграріїв. Унаслідок тимчасової окупації семи сільськогосподарських філій у південних та східних регіонах зменшився земельний банк «НІБУЛОНа». Через що компанія понесла втрати у вигляді посівів озимих на площі більш ніж 12,0 тис. га й не мала можливості провести сівбу ярих на площі 14,0 тис. га. Решта виробничих філій працювала в умовах відсутності частини працівників та техніки, стрімкого росту цін, складнощів із закупівлями, доставкою пального, а також зменшення тривалості робочого часу через комендантську годину і, відповідно, виробітку в полі.

«Аграріям вдалось виростити культури на загальній площі близько 51,0 тис. га, з яких 21,0 тис. га – озимі, 27,0 тис. га – ярі, 3,0 тис. га – кормові культури. Очікуваний валовий збір складає близько 160 тис. тонн збіжжя», – резюмував заступник генерального директора з сільськогосподарського виробництва Костянтин Хмельницький. Він також відзначив, що підрозділам, які займаються тваринництвом, вдалось головне – зберегти поголів’я тварин та надій. Продовжують свою роботу й виробничі потужності з виготовлення ковбасних та м’ясних виробів.

Про результати роботи торгівельного блоку доповів заступник генерального директора з торгівлі Володимир Славінський. Він зазначив, що у 2021/22 МР «НІБУЛОНу» вдалось досягти рекордних показників з обсягів заготівлі (5,6 млн тонн) та оборотності мережі елеваторів (2,77 оберти). «З початком повномасштабної війни компанія зазнала негативного впливу через окупацію територій, де «НІБУЛОН» традиційно мав високу ринкову частку та суттєве зниження конкурентоспроможності річкових елеваторів компанії, що спричинено унеможливленням судноплавства внутрішніми водними шляхами. Компанією вжито ефективних заходів для адаптації торгівельної діяльності до існуючих умов та поступового нарощення ринкової частки до звичних рівнів. Зокрема, цьому сприяло будівництво філії «Бессарабська», яка стала важливим транспортним хабом. Компанія змогла наростити обсяги експорту до країн ЄС, оскільки в поточних умовах цей напрям був найбільш логістично привабливим. Зараз вживаються заходи для повернення на ринки країн Азії, що зробить торгівельну діяльність більш гнучкою та прибутковою».

Оскільки активне використання власного флоту на р. Південний Буг та Дніпро наразі неможливе, «НІБУЛОН» планує освоювати ринок водних перевезень Дунаєм та вивчатиме можливості рейдової перевалки в цьому регіоні, використовуючи отриманий досвід роботи на зовнішньому рейді порту Миколаїв. Окрім того, розглядається можливість розвитку залізничних перевезень та потенційне збільшення вагонного й тепловозного парку, про що у ході наради доповів Сергій Калкутін, заступник генерального директора з логістики.

Впевнений рух уперед та пошук раціоналістичних рішень сприяли тому, що компанія змогла поступово стабілізувати свою роботу. В кращих традиціях прозорості ведення бізнесу «НІБУЛОН» веде відкритий діалог з усіма кредиторами. І як відзначила фінансова директорка Ольга Бабаніна, вже в новому році компанія планує здійснити перехід на вищий рівень бюджетування та контролю.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївщина втратила десь 40% врожаю. Але всі втрати тільки обраховуються – 1-й заступник начальника Миколаївської ОВА



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube