Миколаївщина втратила десь 40% врожаю. Але всі втрати тільки обраховуються – 1-й заступник начальника Миколаївської ОВА


14:4405.12.2022

Миколаївщина в цьому році втратила приблизно 40% врожаю, не були оброблені приблизно 30% сільгосптериторій.

Про це в інтерв’ю телекомпанії «НІС-ТВ» розповів перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, передає Інше ТВ.

– Деокуповані території ще недостатньо обстежені. Є певні цифри, але це цифри тих підприємств, які постраждали раніше, які зробили оцінку завданої шкоди. Наприклад, на сьогодні 54 млн.грн. (шкоди) заявлені. Але процес (підраховування збитків) триває. Неможливо зараз оцінити чітко і повністю втрати. Ми розуміємо, що ми втратили в цьому році приблизно 40% від врожаю, який ми очікували. В минулому році ми раділи, що отримали найбільший врожай з моменту, як отримали незалежність, – це було 3,9 млн.тонн. В цьому році – 2 млн.тонн. Фактично ми втратили 30% території, на якій або не обробили, або не зібрали врожай. Але зараз не підраховано те, що залишається на території, засміченої боєприпасами, і там, де не зможуть ще навесні приступити до весняних польових робіт, – сказав Решетілов.

Також, за його словами, зарано говорити про всі втрати сільгоспвиробників – про вкрадені або знищені окупантами техніку, збіжжя, складські потужності і т.п. «Це все тільки обраховується. Власники тільки повертаються на деокуповані території і починають цей процес», – зауважив 1-й заступник начальника Миколаївської ОВА.

Як повідомляло Інше ТВ, Аграрії Миколаївщини першими завершили збирання цьогорічного урожаю всіх сільськогосподарських культур



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube