В Миколаєві будуть компенсувати багатоквартирним будинкам закупку генераторів – міськрада проголосувала за програму


11:5027.12.2022

Як повідомляло Інше ТВ, фахівці міської ради розробили програму, в рамках якої планують надавати допомогу в закупівлі електрогенераторів для багатоповерхівок, – програмою передбачається виділення з міського бюджету компенсації 50 відсотків вартості електрообладнання, але ця сума не має перевищувати 30 тис.грн. 

Сьогодні, 27 грудня, на сесії Миколаївської міської ради депутати розглянули дану програму.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Депутати розглядали цю програму на засіданнях постійних комісій, але і на сесії у них були питання.

Наприклад, Максим Коваленко цікавився таким моментом: згідно програми, на компенсацію можуть претендувати ті ОСББ, які купили генератори після 9 листопада 2022 року, тобто виходить, що ті ОСББ, які потурбувалися про купівлю генератора заздалегідь (влітку або на початку осені), до програми не потрапляють. Тому депутат запропонував внести зміни до строків, вказаних в програмі, – «з 1 червня 2022 року», а не з 9 листопада. Його пропозицію підтримали депутати Олена Кисельова і Юрій Степанець.

Депутат Станіслав Мартиросов стосовно цієї правки питав, чи є уявлення щодо збільшення витрат з бюджету, якщо правка буде прийнята? Ініціатор правки Максим Коваленко в цифрах сказати не міг, але вважає, що кількість закуплених після 1 червня генераторів мізерна. Точної інформації щодо кількості закуплених після 1 червня генераторів у доповідача по питанню – першого заступника начальника Департаменту ЖКХ Ігоря Набатова – не було, він міг сказати тільки про кількість закуплених генераторів після 9 листопада, фактичного початку опалювального сезону в місті, – приблизно 20 генераторів.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич поставив цю правку на голосування. «За» проголосувало 28 депутатів, проти було 0, утримались від голосування 11 депутатів. Таким чином, правка пройшла.  

За проект рішення в цілому проголосувало 38 депутатів, проти – 0, утримався 1 депутат. Рішення прийняте.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube