Справа про виділення землі в РЛП «Приінгульський» на Миколаївщині: суд взяв під варту посадовця ГУ Держгеокадастру та відсторонив  від посади  


10:4422.12.2022

Вчора, 21 грудня, Центральний районний суд м. Миколаєва задовольнив клопотання Миколаївської обласної прокуратури та обрав посадовій особі ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн грн та відсторонив від займаної посади.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Посадовець підозрюється у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний підписав наказ про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення та передачі у власність чотирьом громадянам земельних ділянок загальною площею майже 4 га, які знаходяться у межах регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Дії посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що завдало тяжких наслідків інтересам держави на суму понад 300 тис грн.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині чиновники Держгеокадастру надали у власність третім особам землю в РЛП «Приінгульський» – поліція повідомила їм про підозру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube