Двох мешканців Миколаєва шахраї позбавили 450 тис.грн.


16:2719.12.2022

Двох мешканців Миколаєва шахраї ошукали на 450 тис.грн. Зараз поліція встановлює злодіїв.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, до відділення поліції Миколаївського районного управління поліції надійшло повідомлення від 67-річного місцевого жителя про те, що його ошукали на 207 тисяч гривень. На мобільний потерпілого зателефонував невідомий, який, представившись працівником відділення банку, повідомив, що з його картки намагаються зняти кошти. І для того, щоб убезпечити себе від несанкціонованого втручання, потрібно надати персональні дані для переведення коштів на іншу картку. Назвавши співрозмовнику особисті дані, з рахунку потерпілого було знято понад 200 тисяч гривень.

А 28-річний житель обласного центру, намагаючись придбати автомобіль на одному із інтернет-сайтів, перерахував шахраям 243 тисячі гривень. Після чого втратив зв’язок із «продавцем».

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомими людьми. Не надавайте незнайомцям свої особисті дані, дані реквізитів рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання з фахівцями.

Для купівлі в інтернеті використовуйте перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів, у разі, якщо товар не буде відправлено або ж він буде неналежної якості. Якщо ж ви користуєтеся послугами невідомого інтернет-магазину, тоді обов’язково вивчіть відгуки про продавця та купуйте товари з накладним платежем – сплачуйте вартість товару після отримання та огляду.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві шахрай-одесит ошукав пенсіонерку на більше ніж 90 тис.грн. і $1,5 тис. (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube